dtp-u-berezivtsi-zamist-sizo-mozhna-bulo-vipustiti-na-poruki-nardep-advokat-pro-bagatoditnogo-veterana-zsu

ДТП у Березівці. Замість СІЗО можна було випустити на поруки - нардеп-адвокат про багатодітного ветерана ЗСУ

 • 596658 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Для багатодітного батька та добровольця – ветерана ЗСУ Сергія Пилипенка, який у ДТП смертельно травмував 14-річну дівчинку, можна було обрати не тримання в СІЗО, а інший запобіжний захід. Наприклад, дозволити внесення застави або випустити його на поруки. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань правової політики, адвокат Валерій Божик.

Цитата

«Можна було б застосувати альтернативний запобіжний захід, дати можливість чи внести заставу, чи на поруки (відпустити – ред.), поки слідство йде. За таких обставин немає необхідності його тримати під вартою», - зазначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Березівці. Не розумію, чому СІЗО - Ігор Мосійчук

На його думку, оскільки Сергій Пилипенко відразу почав діяти як відповідальна людина, надавав допомогу постраждалому підлітку та сприяв розслідуванню, «дивно, що він під вартою».

Загалом, порівнюючи справи тракториста Сергія Пилипенка та судді Олексія Тандира, який скоїв ДТП на блокпосту, у результаті чого загинув нацгвардієць, юрист зазначив, що в обох випадках «кваліфікуються діяння за однаковими статтями».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Тандир був п’яний, коли на смерть збив нацгвардійця – ДБР

«А от яке покарання вони отримають – то тут є певні межі. У нас законодавство регулює такі випадки, і суд може визначити максимальне покарання або мінімальне, чи обрати вирок з іспитовим строком», - зазначив член комітету ВР з питань правової політики.

Валерій Божик додав, що у випадку з суддею, на його думку, «має бути найжорстокіше покарання».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Березівці. П’яний мажор та простий тракторист - це різні справи та покарання - відомий аграрій

Говорячи про схвальні відгуки сусідів на адресу Сергія Пилипенка, який, маючи трьох дітей, добровольцем пішов на захист країни від збройної агресії рф, Валерій Божик зазначив, що це – «безумовно, пом’якшуючі обставини». На думку члена профільного комітету ВР, вони можуть стати підставою для того, аби було обране покарання, не пов’язане з триманням під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Березівці. Не слід забирати годувальника з родини - Святослав Піскун про обставини справи

«Я не бачу тут підстав, щоб ця людина перебувала під вартою. І тим більше, якщо він буде відшкодовувати шкоду потерпілим», - додав Валерій Божик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Благаю лише одного – прийняти руку допомоги»: водій трактора, що збив дитину, звернувся до її батьків

Нагадаємо

23 червня у місті Березівка внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинула 14-річна місцева дівчинка. У лікарні вона померла від отриманих травм. Водія трактора, Сергія Пилипенка, перевірили на стан сп’яніння – він був тверезий. Наразі він перебуває у СІЗО. Слідчі обласної поліції повідомили йому про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть. Дружина Пилипенка оприлюднила його листа, у якому він просить родину дівчинки прийняти допомогу, яку готові надати його родичі. З листа також стало відомо, що Пилипенко є багатодітним батьком та служив на фронті.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Бангкоку обвалилася естакада: 2 загиблих та 10 поранених

     • 350993 переглядiв