ukenru
dsns-prichini-masovogo-otruyennya-shkolyariv-u-cherkasakh-sche-ne-vstanovleno

ДСНС: причини масового отруєння школярів у Черкасах ще не встановлено

 • 14390 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Наразі ще не встановлено, що спровокувало масове отруєння школярів у Черкасах. Про це повідомив УНН речник ГУ ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

"Поки що не встановили (що спровокувало отруєння в дітей – ред.). Наші методики, які ми залучили, дозволяють дуже швидко визначити речовини в повітрі, але вони не дуже точні. Тому зараз ми більше орієнтуємося на заміри, які проводить санітарно-епідеміологічна служба, тому що в них більше реактивів і більше можливостей. Тому чекаємо на результати від них", - сказав він.

Проценко розповів, що на місці події також працюють представники Служби безпеки України, Національної поліції, які спілкуються з населенням.

"Тому що є інформація, що вже звечора відчувався запах сірководню або щось схоже на це. Зараз відпрацьовується одна з версій - те, що напередодні пройшла сильна злива і, можливо, це якимось чином вплинуло на те, що, можливо, з іншого якогось місця принесло каналізацією ближче до школи якісь невідомі речовини. Тобто, відпрацьовуються всі варіанти для того, щоб визначити, що насправді там сталося і яка речовина вплинула на дітей", - зазначив речник ГУ ДСНС Черкащини.

Відповідаючи на запитання про те, чи встановлена попередня причина отруєння у дітей, Проценко сказав: "Ні. Лікарі усім дітям ставлять діагноз – отруєння невідомою речовиною. І фактично йде лікування посимптоматичне".

Як повідомляв УНН, у Черкасах сталося отруєння дітей, деякі з них почали втрачати свідомість під час шкільної лінійки в місцевій ЗОШ № 8. 

Як повідомили у ДСНС, експрес-аналізом повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору, а також горючих газів, отруйних речовин на місці події виявлено не було. Згодом були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин більш широкого спектру дії. Триває робота щодо дослідження радіаційного фону.

Станом на 11:00 кількість отруєних школярів у Черкасах збільшилася до 47 осіб

Українські Національні Новини

Кримінал та НП