ukenru
dsns-otrimaye-53-3-mln-grn-na-aviatsiynu-tekhniku-dlya-gasinnya-pozhezh

ДСНС отримає 53,3 млн грн на авіаційну техніку для гасіння пожеж

 • 13307 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Уряд України виділив 53,3 млн грн для забезпечення готовності авіаційної техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій до роботи в пожежонебезпечний період. Про це УНН повідомили у прес-службі ДСНС.

Сьогодні, 10 березня, під час засідання Кабінету Міністрів України прийнято рішення про виділення 53,3 млн грн з резервного фонду державного бюджету для Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Кошти будуть спрямовані на забезпечення готовності авіаційної техніки ДСНС до здійснення заходів, пов'язаних із запобіганням та ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій у пожежонебезпечний період.

“ДСНС має бути елітним підрозділом, який повністю забезпечений всіма сучасними зразками обладнання і захисту. Адже рятувальники — це справжні герої. Вони ліквідовують пожежі, наслідки стихійних лих, надзвичайних ситуацій, виконують гуманітарні місії. Тому це мають бути елітні війська для кожного громадянина, які зможуть ефективно боротися з різного роду небезпеками. Для виконання всіх цих завдань вони повинні мати сучасне технічне оснащення. У 2017 році ми виділили 600 мільйонів гривень для ДСНС на придбання нової техніки, підняли заробітну плату вогнеборцям. Але цього недостатньо, тож ми не зупинятимемося та будемо працювати далі для покращення матеріально-технічного забезпечення ДСНС ”, - зазначив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як повідомляв УНН, Кабмін виділить 500 млн грн на безкоштовні ліки для хронічно хворих.

Українські Національні Новини

Економіка