druzhyna-nastoiatelia-khramu-upts-mp-navodyla-vorozhi-rakety-na-pozytsii-zsu-pid-zaporizhzhiam-sbu

Дружина настоятеля храму УПЦ (МП) "наводила" ворожі ракети на позиції ЗСУ під Запоріжжям - СБУ

 • 31632 переглядiв

Служба безпеки України затримала проросійську церковну хористку та дружину настоятеля місцевого храму УПЦ (МП), яка передавала ворогу інформацію про позиції ЗСУ на Запоріжжі, повідомили у СБУ у середу, пише УНН.

Служба безпеки затримала ще одну прихильницю рашизму, яка коригувала повітряні атаки рф по Запоріжжю та очікувала повної окупації регіону. За даними слідства, затриманою виявилась церковна хористка та дружина настоятеля місцевого храму УПЦ (МП). Встановлено, що за координатами фігурантки російські окупанти намагались уразити місця базування Сил оборони поблизу обласного центру

- повідомили у СБУ.

Деталі

Як встановило розслідування, хористка з УПЦ (МП) ще з початку повномасштабного вторгнення підтримувала злочинні дії російських загарбників і сподівалася на захоплення всього південного регіону України.

Згодом, як повідомляється, фігурантка почала відслідковувати місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ та передавала інформацію своїм знайомим в росії, які потім "звітували" про це представникам спецслужб рф. Насамперед ворога цікавили пункти тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Співробітники СБУ встановили місцеперебування російської інформаторки. Її затримали у власному помешканні в одному із селищ неподалік Запоріжжя та повідомили про підозру.

Фігурантці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформаторка фсб передавала окупантам геолокації ЗСУ на Донеччині через "зв’язкового" з УПЦ (МП) - СБУ

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Генасамблея ООН не засудила ХАМАС у резолюції щодо Гази

     • 24332 переглядiв

    Ракетна атака рф на Київ: прокуратура показала наслідки

     • 35524 переглядiв