ukenru
drugu-dobu-mitniki-na-zakarpatti-oblikovuyut-masshtabnu-partiyu-kontrabandnikh-sigaret

Другу добу митники на Закарпатті обліковують масштабну партію контрабандних сигарет

 • 19332 переглядiв

УЖГОРОД-КИЇВ. 25 січня. УНН. Другу добу на митному посту «Ужгород» триває фіксація та облік масштабної партії контрабандних сигарет, які були приховані у дошках для палетів, що прямували з Росії до Чехії. Про це з місця події повідомляє кореспондент УНН.

Сигарети білоруського виробництва без акцизних марок приховані у дошках для палетів. Наразі їхню точну кількість встановлюють співробітники Закарпатської митниці ДФС. Ймовірний обсяг контрабанди, яка, за словами митників, є однією з наймасштабніших протягом останнього часу, може перевищити 150 тисяч пачок цигарок.
Виявити прихований тютюн митники змогли лише спираючись на оцінку ризиків та власний досвід, адже сканерів на українсько-словацькому кордоні немає.

«По-перше, і водій, і авто перетинали пункт пропуску «Ужгород» вперше. Враховуючи, що авто було на польській реєстрації, прямувало з Росії до Чехії, а керував вантажівкою білорус, то обраний маршрут викликав у нас підозру. Оцінка ризиків стали підставою для рішення про поглиблений огляд вантажівки. За допомогою додаткових засобів ми виявили, що у палетній дошці приховані цигарки», – розповів УНН один зі співробітників Закарпатської митниці ДФС.

Шлях вантажівки з контрабандою до в′їзду в Україну невідомий. На якому етапі маршруту до фури потрапили контрабандні цигарки теж поки не встановлено.

Після вилучення з дошок пачки сигарет відсортують і порахують. Згодом буде з′ясовано орієнтовну вартість контрабандної продукції.

Як показує попередній досвід виявлення аналогічного виду контрабанди (вересень 2017 р.), процес обліку та фіксації може тривати кілька діб при тому, що митники працюють практично без перерв.

Як повідомляв УННфуру з контрабандними цигарками замість пиломатеріалів зупинили на Закарпатті.

Українські Національні Новини

Суспільство