ukenru
dpzku-zalishilasya-bez-kerivnika-andronov-priynyav-vidstavku-gavrisha

ДПЗКУ залишилася без керівника: Андронов прийняв відставку Гавриша

 • 12650 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. У Мінагрополітики прийняли відставку виконуючого обов'язки голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) Дмитра Гавриша, і 10 січня держсекретар відомства підписав відповідний наказ про його звільнення, передає УНН.

Напередодні про те, що Д.Гавриш виявив бажання залишити посаду в.о. глави ДПЗКУ, повідомила прес-служба корпорації.

"Я залишаю посаду керівника Державної продовольчо-зернової корпорації України за власним бажанням. Дякую за плідну роботу всім керівникам структурних підрозділів, директорам і співробітникам наших філій", - процитувала Д.Гавриша прес-служба.

У той же день наказ про його звільнення був підписаний держсекретарем Мінагрополітики і продовольства України В.Андроновим.

Офіційно причиною звільнення Д.Гавриша є його заява "за власним бажанням". Реальним же приводом для залишення ним посади, за даними джерел з МінАП, стали напружені відносини з китайськими кредиторами. Останні нібито не стали миритися з дією менеджменту ДПЗКУ щодо виведення підприємств корпорації на інші структури.

Нагадаємо, що Д.Гавриш, за даними ЗМІ, пройшов у другий тур конкурсу на заміщення посади глави правління ДПЗКУ, який відбудеться 31 січня поточного року.

"Змагатися" за крісло головного зернового трейдера країни будуть 5 кандидатів. Їхні прізвища в МЕРТ офіційно не називають, посилаючись на те, що самі кандидати не давали відомству на це дозволу.

Також нагадаємо, що в грудні 2016 року на вимогу китайської сторони кошти на рахунках ДПЗКУ були заморожені. Таким чином корпорація опинилася на межі зупинки роботи. Як йдуть справи з рахунками і грошима підприємства сьогодні, поки не відомо.

Українські Національні Новини

Політика