doslidnyky-stvoryly-na-3d-prynteri-unikalnyi-prystrii-dlia-testuvannia-likiv

Дослідники створили на 3D-принтері унікальний пристрій для тестування ліків

 • 80215 переглядiв

Вчені Единбурзького університету розробили пристрій, надрукований на 3D-принтері, який може прискорити доступ до нових ліків та усунути необхідність випробувань на тваринах.

Вчені з Единбурзького університету розробили новаторський пристрій, надрукований на 3D-принтері, який може прискорити доступ пацієнтів до нових ліків та усунути необхідність випробувань на тваринах. Про це повідомляє The Guardian, пише УНН.

Деталі

Пристрій, винайдений в Единбурзі, є першим у світі. П'ять відсіків чипа, створені за допомогою 3D-принтера, повторюють людське серце, легені, нирки, печінку та мозок. Вони з'єднані каналами, що імітують кровоносну систему людини, якими можна перекачувати нові ліки.

Пристрій імітує вплив ліків на організм пацієнта і дозволяє вченим побачити реакцію різних органів, не вдаючись до випробувань на тваринах.

Пластиковий пристрій використовує позитронно-емісійну томографію (ПЕТ) для створення детальних 3D-зображень, які показують, що відбувається всередині крихітних органів. 

ПЕТ-сканування передбачає введення крихітної кількості радіоактивних сполук у чип для передачі сигналів на надзвичайно чутливу камеру, що дозволяє вченим краще оцінити дію нових ліків.

По суті, це дозволяє нам побачити, куди потрапляє новий препарат в організмі і як довго він там залишається, без необхідності використовувати людину або тварину для його тестування,

- зазначає головний винахідник пристрою Ліам Карр.

Вчені запевняють, що цей винахід може стати "цінним інструментом" для дослідження раку, серцево-судинних і нейродегенеративних захворювань та інших хвороб.

Цей пристрій демонструє дійсно потужний потенціал для зменшення кількості тварин, які використовуються в усьому світі для тестування ліків та інших сполук, особливо на ранніх стадіях,

- вважає Карр.

Українські вчені виявили причину локального танення льодовиків в Антарктиді13.12.23, 19:50

Ольга Розгон

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    До дев’яти збільшилась кількість постраждалих у Смілі

     • 26802 переглядiв