dosch-obrushivsya-na-pivnich-kitayu-na-tli-prosuvannya-tayfunu-doksuri

Дощ обрушився на північ Китаю на тлі просування тайфуну "Доксурі"

 • 890954 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Дощ почав заливати північний Китай у суботу, коли тайфун "Доксурі", один із найсильніших штормів, що обрушилися на країну за останні роки, просувався у напрямку Пекіна після того, як обрушився на Філіппіни та Тайвань, а потім на узбережжя Китаю, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Величезна територія, що охоплює столицю, зіткнеться із середнім та високим ризиком злив у найближчі три дні, повідомила національна метеорологічна служба Китаю.

"Інтенсивність "Доксурі" продовжує слабшати, але його вплив далеко не завершено", - заявило Китайське метеорологічне управління, попередивши громадськість про необхідність бути пильними і уникати районів підвищеного ризику в регіоні Пекін-Тяньцзінь-Хебей, де опади можуть досягати 600 мм.

Влада Пекіна призупинила спортивні заходи у приміщенні та на відкритому повітрі та посилила заходи щодо боротьби з повенями.

"Доксурі" - найсильніший тайфун, що обрушився на Китай цього року, і другий за силою тайфун, який обрушився на південно-східну провінцію Фуцзянь після тайфуну "Меранті" у 2016 році. Він змусив закрити школи та підприємства, а також евакуювати робітників із морських нафтогазових родовищ, повідомили ЗМІ.

Рухаючись на північний захід та просуваючись углиб суші, шторм зосередився у місті Цзюцзян у південній провінції Цзянсі та ослаб на початку суботи. Прогнозувалося, що він переміститься до провінції Аньхой.

За словами синоптиків, центральна провінція Хенань і Шаньдун на сході зіткнуться з проливними дощами, попереджаючи про гірські потоки, геологічні катастрофи та заболочування.

За повідомленнями ЗМІ, "Доксурі" обрушився на сушу в п'ятницю, обриваючи лінії електропередач і вириваючи з коренем дерева, торкнувшись понад 724 600 людей і завдавши прямих економічних збитків на суму понад 7,3 мільйона доларів.

Після "Доксурі" в прибережній провінції Фуцзянь повідомлення в соціальних мережах показали, як рятувальники розчищають територію після падіння дерев та зсувів.

Місто Фучжоу призупинило рух метро у суботу вранці, оскільки станції метро залишалися затопленими. Міська обсерваторія повідомила про рекордну денну кількість опадів – 256,6 мм.

Доповнення

Перш ніж потрапити до Китаю, "Доксурі" пронісся через Тайвань і північні Філіппіни, де дощі та сильний вітер призвели до перекидання порома, внаслідок якого загинуло щонайменше 25 людей.

Typhoon Doksuri is causing destruction in Pacific Ocean

Schools and offices have closed and thousands have been left without electricity and railway access pic.twitter.com/YRgwtKM1QE

— Sky News (@SkyNews) July 28, 2023

#BREAKING #China Super Typhoon Doksuri Makes Landfall in China. pic.twitter.com/Es5UJikOMP

— National Independent (@NationalIndNews) July 28, 2023

Province Fujian City Jin jiang (晋江) near the eys of typhoon #Doksuri pic.twitter.com/5DpQ8YDeeX

— weatherson (@112babyboy) July 28, 2023

Province Fujian City Jin jiang (晋江) near the eys of typhoon #Doksuri strong winds now pic.twitter.com/qjI5YY1jKf

— weatherson (@112babyboy) July 28, 2023

City Quan zhou ,After typhoon #Doksuri landfall pic.twitter.com/OkYg6oDTYb

— weatherson (@112babyboy) July 28, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Грозові дощі та до 30° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 426852 переглядiв

    Окупанти на Донеччині поранили одного цивільного

     • 318052 переглядiв