ukenru
dopovidach-oon-veliku-kilkist-uvyaznenikh-z-krimu-epatuyut-do-rf

Доповідач ООН: велику кількість ув’язнених з Криму етапують до РФ

 • 11236 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. В ООН занепокоєні через повідомлення про те, що велику кількість ув’язнених з Криму всупереч нормам міжнародного гуманітарного права етапують до РФ. Про це сказав під час брифінгу в Києві спеціальний доповідач ООН з питання катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження Нільс Мельцер, передає УНН.

"Повідомлення про катування та жорстоке поводження в Автономній республіці Крим: я зустрівся з багатьма жертвами катувань та жорстокого поводження, які покинули автономну республіку після того, як вони були піддані жорстоким актам катувань та жорстокому поводженню з боку російських правоохоронних органів", - зазначив доповідач.

Він розповів, що, згідно з отриманою інформацією, особливому переслідуванню піддавались кримські татари, особливо ті, хто бойкотував так званий референдум у березні 2014 року. Такі дії правоохоронці виправдовували боротьбою з тероризмом.

"Крім того, я серйозно занепокоєний отриманою інформацією, згідно з якою велика кількість ув’язнених та досудових затриманих передається, етапується до Російської Федерації, що є явним порушенням міжнародного гуманітарного права. Проте без доступу до Криму я на жаль не можу повною мірою документально підтвердити ті заяви про катування і жорстокого поводження на цій території в контексті мого поточного візиту", - сказав він.

Як повідомляв УНН, Росія поки не думала про можливий обмін українського режисера Олега Сенцова на керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського. Про це президент РФ Володимир Путін заявив за час "Прямої лінії".

Нагадаємо, український політв'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив голодування. Таким чином він вимагає відпустити всіх українців, які перебувають в Росії і на території включеного Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року з обвинуваченням у підготовці терактів в Криму.

Українські Національні Новини

Політика