ukenru
donetski-pravookhorontsi-vidpratsovuyut-stsenariyi-mirotvorchoyi-misiyi-na-donbasi

Донецькі правоохоронці відпрацьовують сценарії миротворчої місії на Донбасі

 • 15364 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Понад 1600 правоохоронців Донеччини проходять підготовку і готові взяти участь у поліцейській миротворчій операції зі звільнення та реінтеграції окупованих територій Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє УНН із посиланням на відділ комунікації ГУНП в області.

"Правоохоронці Донеччини здійснюють поглиблену підготовку до виконання завдань зі звільнення окупованих територій Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ймовірні сценарії миротворчої місії, особливості співпраці та координації усіх служб та підрозділів системи МВС відпрацювали на нараді за участю радника міністра внутрішніх справ Івана Варченка.

"Керівник головного управління національної поліції в Донецькій області Микола Семенишин поінформував, що понад 1600 співробітників національної поліції наразі проходять спеціальну підготовку і вже готові взяти участь у поліцейській миротворчій операції зі звільнення та реінтеграції окупованих територій", - повідомили у відділі комунікацій.

Повідомляється про готовність прикордонників до облаштування та захисту окремих ділянок з 409 кілометрів українсько-російського кордону, які нині знаходяться під контролем Росії та незаконних збройних формувань. Також готові співробітники ДСНС та міграційної служби. Зокрема, останні "мають чітке розуміння щодо об’ємів завдань на деокупованій території з переоформлення документів громадян, видачі паспортів" тощо.

"Ми не сумніваємося, що Україна поверне окупований Донбас і Крим. Швидкість і якість реінтеграції окупованих територій в український правовий та в гуманітарний простір залежить від готовності кожного. Усі співробітники системи МВС систематично готуються до специфіки виконання завдань у миротворчій операції. Якщо шанс на звільнення окупованих територій з’явиться цього року, наприклад - внаслідок перемовин у "нормандському форматі" під час, ймовірного, Берлінського саміту "четвірки", то українські правоохоронці готові реалізувати будь-який формат миротворчої місії", - зазначив Іван Варченко.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко обговорив з генсеком ООН можливу операцію з підтримання миру на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика