dokhody-rosii-vid-eksportu-nafty-vpaly-do-4-misiachnoho-minimumu-bloomberg

Доходи росії від експорту нафти впали до 4-місячного мінімуму - Bloomberg

 • 13844 переглядiв

Доходи росії від експорту нафти в червні впали до $16,7 млрд, що є найнижчим показником з лютого, через дещо менші обсяги поставок, незважаючи на незначне зростання середніх цін на нафту.

Доходи росії від експорту нафти впали до мінімуму з лютого на тлі дещо менших обсягів поставок. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані Міжнародного енергетичного агентства, пише УНН.

Деталі

У червні країна заробила 16,7 млрд дол. від експорту нафти, що на 1,2% менше, ніж місяцем раніше. Однак, доходи країни від експорту нафти підскочили майже на 23% порівняно з минулим роком.

Зазначається, що щомісячне зниження доходів відбулося через те, що експорт російської нафти й нафтопродуктів у червні впав до 7,6 млн барелів на день з 7,7 млн барелів на день місяцем раніше.

Середньозважена ціна на російську нафту в червні дещо зросла до 70,39 дол. за барель з 70,05 дол. у травні, проте підвищення цін не компенсувало зниження експортних потоків.

російські барелі в середньому продовжували торгуватися значно вище цінового ліміту в 60 дол., запровадженого Групою семи промислово розвинених країн у відповідь на вторгнення Кремля в Україну,

- повідомляє видання.

У червні податки на нафту принесли близько 6,7 млрд дол. до російського бюджету, що майже на 50% більше, ніж рік тому. Порівняно з травнем надходження знизилися на 6,6% через падіння ціни на нафту марки Urals, основної експортної суміші росії.

США не вводять нові санкції проти танкерів рф через страх росту цін на нафту - ЗМІ07.07.24, 19:27

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    КНУКіМ - лідер рейтингу "Найкращі мистецькі ЗВО України"

     • 12124 переглядiв

    На Філіппінах стався потужний землетрус

     • 15363 переглядiв