ukenru
dokazi-odnoznachno-vkazuyut-na-iran-g7-vipustila-zayavu-pro-napad-na-tanker-bilya-beregiv-omanu

"Докази однозначно вказують на Іран": G7 випустила заяву про напад на танкер біля берегів Оману

 • 18799 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Країни "Групи семи" (G7) звинуватили Іран у смертельній атаці на нафтовий танкер в Аравійському морі минулого тижня. Про це інформує УНН з посиланням на заяву міністрів країн G7, розміщену на сайті Міністерства закордонних справ ФРН.

Деталі

Міністри закордонних справ Великої Британії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії і США заявили, що напад 29 липня був "явним порушенням міжнародного права". Вони додали, що "всі наявні докази однозначно вказують на Іран".

У своїй заяві країни "Групи семи" заявили, що "поведінка Ірану, в тому числі його підтримка маріонеток і недержавних збройних формувань, загрожує міжнародному миру і безпеці".

"Ми закликаємо Іран припинити всю діяльність, несумісну з відповідними резолюціями Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, і закликаємо всі сторони відігравати конструктивну роль у сприянні миру і безпеці в регіоні", - йдеться в заяві G7.

Іран заперечує свою причетність до нападу на танкер, заяву про що першим зробив Ізраїль.

Доповнення

У результаті нападу на нафтовий танкер біля берегів Оману загинули два члени екіпажу - громадянин Великої Британії і громадянин Румунії.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід звинуватив в цьому "іранський тероризм".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннетт заявив, що Ізраїль напевно знає, що саме Іран атакував судно, і відповість за це.

Українські Національні Новини

Новини Світу