ukenru
dogovir-pro-likvidatsiyu-raket-ssha-i-rosiyi-neaktualniy-mzs-nimechchini

Договір про ліквідацію ракет США і Росії неактуальний - МЗС Німеччини

 • 9289 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, укладений між США та СРСР в 1987 році, неактуальний, оскільки не враховує новітні технології. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас на зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

За словами Мааса, договір про ядерне роззброєння був необхідним у свій час, а також "фундаментальним чином" відповідав інтересам Німеччини. Проте сьогодні цього договору недостатньо.

В якості прикладу Маас навів ймовірну кібервійну з її інформаційними атаками, які угода про ліквідацію ракет жодним чином не передбачає.

Голова німецької дипломатії підтримав можливість продовження співпраці у сфері ліквідації ядерного озброєння між США та Росією.

Він запевнив, що Росія може врятувати ситуацію, знищивши усі ракети, що порушують умови договору. Проте Лавров заявив, що Росія жодним чином договір не порушує.

З Москви Маас відбуде до Києва, де обговорить ситуацію на Донбасі з головою МЗС України.

Раніше УНН повідомляв, що голова МЗС Німеччини Гайко Маас на зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим закликав негайно звільнити полонених українських моряків

Нагадаємо, у НАТО заявили про готовність підтримувати діалог з Росією стосовно Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. 

Українські Національні Новини

Новини Світу