ukenru
dochka-korolevi-viktoriyi-pomerla-zalishivshi-borg-za-tsigarki

Дочка королеви Вікторії померла, залишивши борг за цигарки

 • 21247 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Національні архіви Великобританії оприлюднили документи, пов'язані з життям принцеси Луїзи, доньки королеви Вікторії. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC News.

Опублікування таких документів, на думку історика Майкла Неша, є унікальною можливістю дізнатися подробиці життя принцеси.

Згідно з документами про податок на спадок, принцеса Луїза залишила після смерті 239 тисяч 260 фунтів, 18 шилінгів і шість пенсів, що в наш час було б еквівалентно понад 70 млн. фунтів (близько 2,5 млрд. грн.). Проте, борг у розмірі 15 шилінгів тютюновій компанії R Lewis Limited чомусь залишився неоплаченим.

Зазначається, що у той час на ці гроші можна було купити 300 пачок цигарок таких компаній, як Players чи Woodbines, але не вказано, які саме цигарки курила принцеса.

Серед опублікованих документів також є детальний опис коштовностей принцеси, вартість яких складала більше 30 тисяч фунтів (більше 1 млн. грн).

Крім того, принцеса мала борг у розмірі 525 фунтів австралійському лікарю Родасу Шоу, який приймав на Харт-стрит у Лондоні. Однак, невідомо, яку саме медичну допомогу отримувала Луїза.
Принцеса була відомою художницею та скульптором. У її колекції, згідно з документами, знаходилися роботи її сучасників, приклади мистецтва минулих епох та її власні малюнки.

Вона проживала у великій квартирі у Кенсінгтонському палаці, де зараз мешкають принц Вільям та його сім’я.

Українські Національні Новини

УНН Lite