ukenru
dobrobut-spozhivachiv-gazu-v-yes-zalezhit-vid-rishennya-rf-pro-tranzit-cherez-ukrayinu-yek

Добробут споживачів газу в ЄС залежить від рішення РФ про транзит через Україну – ЄК

 • 11481 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Вплив "Північного потоку 2" на добробут споживачів ЄС залежить від рішення Росії про використання української системи транзитного трубопроводу. Про це йдеться у висновках спільного дослідження британської аудиторсько-консалтингової компанії "Ernst & Young" та Регіонального центру досліджень енергетичної політики на замовлення Європейської Комісії, передає УНН.

"Після його будівництва, вплив від "Північного Потоку – 2" на добробут споживачів у ЄС залежить від одностороннього рішення Росії про те, як використовувати (або не використовувати) українську систему транзитних трубопроводів", - йдеться в дослідженні.

Зазначається, що одним з реалістичних сценаріїв щодо усунення різкої розбіжності цін, який, як очікується, створить "Північний Потік – 2" між Північно-Заходом, Центральною та Південно-Східною Європою може стати реформа тарифів на газ.

Нагадаємо, Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що Німеччина готова зіграти свою активну роль і сприяти Києву щодо питання про транзит газу через територію України після будівництва "Північного потоку-2".

Як повідомляв УНН, 15 травня в Німеччині почали підготовчі роботи на морській ділянці "Північного потоку-2".

Українські Національні Новини

Економіка