ukenru
dobigli-do-chumaka-klimenko-znyav-areshti-z-nerukhomosti-v-koncha-zaspi

Добігли до Чумака: Клименко зняв арешти з нерухомості в Конча-Заспі

 • 24827 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Компанія з орбіти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка "ЕКСЕЛЬСІОР" домоглася зняття арештів з елітної нерухомості в Конча-Заспі під Києвом, повідомляє УНН.

Відповідне рішення виніс Київський апеляційний суд 30 жовтня. Арешти скасовані на:

- споруджуваний житловий будинок за адресою Козин, вул. Старокиївська 35/3;
- земельну ділянку за адресою Козин, вул. Старокиївська, площею 0,0173 га;
- земельну ділянку за адресою Козин, вул. Старокиївська 4,4А, площею 0,1569 га;
- земельну ділянку за адресою Козин, вул. Старокиївська 4,4А, площею 0,3 га;
- земельну ділянку за адресою Козин, вул. Старокиївська, 3А, площею 0,3 га;
- земельну ділянку за адресою Козин, вул. Старокиївська, (ділянка) 35/3, площею 0,1977 га
- житловий будинок за адресою Козин, вул. Старокиївська, 3, площею 780,6 кв.м;
- житловий будинок за адресою Козин, вул. Старокиївська, 4, площею 433,2 кв.м.

За непідтвердженою інформацією, домогтися довгоочікуваного зняття арештів Клименку допомогли люди, які "добігти" до нового Головного військового прокурора Віктора Чумака. Вони ж нібито переконали його в необхідності зміни групи прокурорів у цій справі. УНН звернувся за офіційним коментарем до пресслужби Чумака, але там раптом відповіли, що "справа Клименка" - не їхня компетенція.

"Ви телефонуєте прессекретарю пана Чумака. Але військова прокуратура цим не займається", - відповіли в пресслужбі Головного військового прокурора.

Нагадаємо, "справа Клименку" з 2014 року веде саме Головна військова прокуратура України. На даному етапі адвокати підозрюваного знайомляться з матеріалами справи перед тим, як вона буде передана в суд для розгляду по суті.

У рамках розслідування кримінального провадження стосовно так званих схем Клименка були затримані десятки ексчиновників різних рівнів з податкової служби часів Віктора Януковича. Збитки, завдані державі "схемами Клименка", оцінюють мінімум в 104 млрд грн або по 300 доларів на кожного українця.

На майно Клименка і пов'язаних з ним осіб, включно з організацією "ЕКСЕЛЬСІОР" були накладені арешти. З повним переліком арештованого майна можна ознайомитися тут.

Раніше в "ЕКСЕЛЬСІОР" запевняли, що вони не пов'язані з підозрюваним Клименком, тому арешти нібито накладено незаконно. Однак цю версію спростовує той факт, що під час обшуків в квартирі, оформленій на "ЕКСЕЛЬСІОР", були знайдені особисті речі ексміністра-втікача Клименка. Зокрема там знайшли генеральські погони цивільної дружини Олександра Клименка, за сумісництвом його прессекретаря в Міністерстві доходів і зборів.

У реєстрі судових рішень, зазначено, що "ЕКСЕЛЬСІОР" брала активну участь в схемі легалізації (відмиванні) грошей, отриманих злочинних шляхом. За рахунок грошових надходжень від компаній-нерезидентів, що знаходяться під управлінням оточення Клименка, "ЕКСЕЛЬСІОР" купувала дорогі активи, серед яких рухоме і нерухоме майно.

З судових матеріалів випливає, що арешт майна було накладено з метою його збереження і повернення в дохід держави у разі обвинувальних вироків стосовно ексміністра Клименка і його оточення.

Українські Національні Новини

Політика