ukenru
do-zemli-nablizhayutsya-tri-asteroyidi-rozmirom-z-khmarochos

До Землі наближаються три астероїди розміром з хмарочос

 • 4106285 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Цього тижня до Землі летять три астероїди розміром із хмарочос - 2012 DK31, 2006 BE55 і 2021 QW. Один з них наближається до планети на 2,2 мільйона миль (близько 3,5 млн кілометрів). Про це інформує УНН, посилаючись на Mirror.

Деталі

Експерти NASA відзначають, що один з астероїдів почав рухатися повз Землю у понеділок, 27 лютого, і все ще знаходиться в межах прицілу. Його діаметр становить близько 137 метрів, а завширшки, як вважають, розміром з 40-поверховий хмарочос.

Другий астероїд почав наближатися до Землі вчора, 2 березня, ввечері та є найближчим із тріо. Він пролітає кожні чотири-п’ять років. Третє небесне тіло наблизиться до Землі сьогодні. Воно має близько 250 футів у діаметрі та буде летіти приблизно в 5,3 мільйона кілометрів від планети.

У NASA назвали ці астероїди "потенційно небезпечними", що означає, що вони можуть завдати серйозної шкоди Землі, якщо траєкторія якимось чином зміниться, хоча, додали в компанії, це "неймовірно малоймовірно". Вони зазначили, що намітили траєкторії, згідно з якими зіткнень не станеться принаймні протягом наступних 200 років, однак будь-який рух може призвести до потенційно руйнівного нового шляху.

Глава відділу планетарної оборони Європейського космічного агентства Річард Мойсл розповів, що Земля "може бути розбита невідомою кількістю невидимих ​​астероїдів у будь-який момент". Він пояснив, що астероїди розміром з Челябінський метеор стикаються з Землею приблизно кожні 50-100 років.

Нагадаємо

SpaceX та NASA готуються до запуску нового екіпажу на МКС. У місії візьмуть участь космонавти з США, росії та ОАЕ. 

Українські Національні Новини

Новини Світу