ukenru
do-vivchennya-deklaratsiyi-deputata-vinnitskoyi-oblradi-zaluchili-tri-derzhorgani

До вивчення декларації депутата Вінницької облради залучили три держоргани

 • 6470 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Декларація депутата Вінницької облради Вадима Соляника неодноразово потрапляла у поле зору правоохоронців. Крім обласної прокуратури, вивчити його дані і спосіб життя повинні були в управліннях Нацполіції і ДФС. Про це у прокуратурі Вінницької області повідомили УНН у відповідь на запит.

Як виявилося, не лише куплений за 1 тисячу гривень автомобіль Audi A8 привернув увагу державних органів. Роком раніше в прокуратуру вже надходила заява про можливе порушення ним антикорупційного законодавства. Соляник, відзначимо, одночасно є головою місцевої фракції "Самопоміч".

"У вересні минулого року в прокуратуру Вінницької області надійшла заява щодо порушення Соляником В.С., на думку заявника, вимог антикорупційного законодавства, яка відповідно до ст.7 Закону "Про звернення громадян" передана на розгляд в управління захисту економіки у Вінницькій області департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Крім того, прокуратурою області систематично вивчаються дані з відкритих джерел і баз даних, мережі Інтернет, а також аналізуються дані з Єдиного держреєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Під час здійснення у поточному році такого моніторингу встановлено, що у низці Інтернет-видань розміщено 11 публікацій, де викладені обставини, які можуть свідчити про порушення суб'єктом декларування або наближеними до нього особами чинного антикорупційного законодавства", - відзначили у прокуратурі, додавши, що всі відповідні матеріали направлені на розгляд в обласні управління поліції і ДФС.

Детальніше про дані декларації депутата Соляника УНН повідомляв раніше. Зокрема, вказував, що у 2014 році, за наявною інформацією, дохід депутата становив 14,5 тис. грн на рік або 40 грн у день. У 2016 році його дохід зріс до 140 тис. грн, але при цьому з'явилися 43 тис. доларів готівкою (1 115 000 грн).

Аналізуючи особистість Соляника, УНН також виявив використання забороненої російської соцмережі "Вконтакте", а також російської електронної пошти mail.ru.

Коментуючи інцидент, в об'єднанні "Самопоміч" заявили, що сам депутат не порушував заборону РНБО, а скористатися його сторінкою "Вконтакте" могли екс-помічники.

Українські Національні Новини

Політика