ukenru
do-vikhidnikh-v-ukrayini-trivatime-nayvischiy-riven-pozhezhnoyi-nebezpeki

До вихідних в Україні утримається найвищий рівень пожежної небезпеки

 • 10759 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Упродовж 13-15 червня у більшості регіонів України, за винятком заходу, півночі, Черкаської та Полтавської областей, утримається п'ятий ступінь пожежної небезпеки. Про це повідомила Державна служба України із надзвичайних ситуацій, передає УНН.

“За даними УкрГідрометцентру, 13-15 червня в Україні, крім більшості районів західних, північних, Черкаської та Полтавської областей, утримається надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки”, — йдеться у повідомленні.

При цьому, за даними УкрГідрометцентру, 13 червня на рiчках басейнiв Сяну та Днiстра (Львiвська та Iвано-Франкiвська область) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,5 — 1,5 м над рiвнями.

Зазначимо, що згідно із нормативами ДСНС України, клас пожежної небезпеки визначається, виходячи із кількісних показників, за критеріями небезпечного явища (НЯ) і стихійного гідрометеорологічного явища (СГЯ).

1 клас - до 400 ( відсутність пожежної небезпеки)
2 клас - 401-1000 (мала пожежна небезпека)
3 клас - 1001-3000 ( середня пожежна небезпека)
4 клас - 3001-5000 ( висока пожежна небезпека)
5 клас - понад 5000 ( надзвичайна пожежна небезпека).

Небезпечні гідрометеорологічні явища (НЯ) – атмосферні явища, які при досягненні певних значень (чи у випадку їхньої появи) можуть порушити виробничу діяльність деяких галузей національної економіки, але за своєю інтенсивністю, тривалістю та районом поширення не досягають критеріїв САЯ.

Стихійні атмосферні явища (САЯ), які за своєю інтенсивністю, періодом виникнення, тривалістю та площею поширення можуть завдати або завдали значних збитків господарству країни та населенню.

Як повідомляв УНН, у ніч на 12 червня на Миколаївщині горіло стихійне сміттєзвалище площею 4 га.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП