ukenru
do-ssha-pribuv-tanker-gaselys-z-rosiyskim-gazom

До США прибув танкер Gaselys з російським газом

 • 11336 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Танкер Gaselys французької компанії “Engie” з першою партією зрідженого природного газу з РФ знаходиться на рейді американського порту Бостон. Про це повідомляє видання РІА Новини, посилаючись на дані системи глобального позиціонування суден, передає УНН.

У середу Gaselys прибув до Бостона. Згідно з інформацією на сайті системи, танкер знаходиться на рейді порту на деякому віддаленні від берега.

Як повідомляли ЗМІ в січні цього року, судно повинне було прибути в пункт призначення 20 січня, проте в п'ятницю, 19 січня, розвернуло курс на іспанський порт Альхесірас (Algeciras).

Компанія Engie пізніше пояснила зміну траєкторії танкера негодою, зазначивши, що судно всеодно в підсумку попрямує в Бостон.

Як повідомляв УНН, танкер “Gaselys” встав на завантаження в Isle of Grain безпосередньо після того, як там розвантажився танкер “Крістоф де Маржері” з першим вантажем із заводу НОВАТЕК на Ямалі. Як відзначають трейдери, Gaselys везе в США газ саме російського походження.

Однак фактичним власником газу ще при відвантаженні в Сабетта стала малайзійська Petronas, після чого його перепродували.

Кінцевим покупцем виступила Engie, пояснюється тим, що у компанії є заброньовані потужності по регазифікації в терміналі Everett на 6,9 млрд кубометрів на рік.

Українські Національні Новини

Новини Світу