ukenru
do-politsiyi-kiyeva-nadiyshlo-ponad-150-povidomlen-pro-nezakonne-spalyuvannya-listya

До поліції Києва надійшло понад 150 повідомлень про незаконне спалювання листя

 • 14092 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. До столичної поліції з 1 вересня по 26 жовтня надійшло понад 150 повідомлень від громадян про незаконне спалювання листя. Про це кореспонденту УНН повідомили у ГУ НП у Києві у відповідь на запит.

"В період часу з 01.09.2019 по 26.10.2019 на спецлінію "102" Головного управління Національної поліції у місті Києві надійшло 156 повідомлень громадян щодо спалювання листя на території міста Києва. По всіх повідомленнях проведено відповідні перевірки та прийнято процесуальні рішення згідно з чинним законодавством України", - повідомили у поліції.

Додамо, за вчинення цього виду правопорушення, згідно зі ст. 77 (Самовільне спалювання рослинності або її залишків) Кодексу України про адміністративні порушення, передбачено відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб від п’ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

"Працівниками поліції територіальних підрозділів ГУНП у місті Києві протоколи за вчинення правопорушення передбаченого ст. 77 КУпАП, за вказаний період часу не складалися", - повідомили у поліції.

Нагадаємо, у Кабінеті міністрів закликали громадян не спалювати сухе листя, оскільки це шкодить здоров’ю, а також нагадали про штрафи. Адміністративний кодекс передбачає покарання за паління сухого листя: штраф від 340 до 1360 грн для громадян; від 850 до 1700 грн - для посадових осіб, наголосили в уряді.

Українські Національні Новини

Суспільство