ukenru
do-politsiyi-khersonschini-nadiyshlo-51-zvernennya-pro-porushennya-viborchogo-protsesu

До поліції Херсонщини надійшло 51 звернення про порушення виборчого процесу

 • 8705 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Протягом останньої доби районні підрозділи поліції Херсонської області отримали 51 звернення про події, пов’язані з виборчим процесом. За 28 повідомленнями вже прийняті законні рішення, 22 звернення ще перевіряються. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу управління поліції в Херсонській області.

"В день виборів поліція зареєструвала 10 повідомлень про незаконну агітацію, 9 – про конфліктні ситуації на дільницях, 8 - про відсутність громадян у списках виборців. Також надійшли 6 скарг на неприбуття членів комісій до виборців для голосування на дому, 4 інформації про фотографування бюлетенів, 1 факт пошкодження бюлетеня та інші. Також відкрите одне кримінальне провадження за фактом неправдивого повідомлення про замінування Каховської гідроелектростанції", - зазначено у повідомленні.

У прес-службі додали, що за словами начальника поліції Херсонщини Артура Мєрікова, наразі більша частина виборчих дільниць вже здали бюлетені до окружних комісій, інші під охороною поліцейських чекають своєї черги.

Зазначимо, що на гарячу лінію Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової надійшло 419 звернень громадян України щодо порушень їхніх виборчих прав. 

Раніше УНН повідомляв, що найбільш розповсюдженим порушенням на звичайних виборчих дільницях стала відсутність доступу для голосування особам з інвалідністю та іншим маломобільним категоріям громадян. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП