do-opalyuvalnogo-sezonu-potribno-ubezpechiti-energetiku-vid-raket-i-droniv-rf-shmigal

До опалювального сезону потрібно убезпечити енергетику від ракет і дронів рф – Шмигаль

 • 506513 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що була проведена нарада щодо підготовки до наступного осінньо-зимового періоду. Він наголосив, що до опалювального сезону потрібно максимально убезпечити українську енергетику від російських ракет і дронів. Відповідні завдання й доручення вже давно роздані. Про це він повідомив у Telegram, передає УНН.

Цитата

«Провели нараду щодо підготовки до наступного осінньо-зимового періоду.  На початок опалювального сезону заплановано вийти на показник 1,8 млн тонн вугілля та 14,7 млрд кубічних метрів газу. Також ведемо роботу над розширенням спроможності експорту-імпорту електроенергії з ЄС», — повідомив Шмигаль.

За його словами, у Міненерго зазначили, що всі планові ремонти енергетичних об’єктів ведуться згідно з графіком. За інформацією Мінінфраструктури, наразі відновлено вже 435 об’єктів теплопостачання.

«Заслухав керівників «Укренерго», «Енергоатому» та «Укргідроенерго» щодо стану ремонтних робіт на об’єктах компаній, а також інформацію щодо перебігу робіт із захисту об’єктів енергетики усіх форм власності», — написав Шмигаль.

Він зазначив, що забезпечення інженерного захисту — завдання так само важливе, як і відновлення.

«До опалювального сезону маємо максимально убезпечити нашу енергетику від російських ракет і дронів. Відповідні завдання й доручення вже давно роздані. Тепер це персональна відповідальність, зокрема й керівників енергетичних об’єктів», — повідомив Шмигаль.

Доповнення

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький припускав, що росія знову почне бити по енергосистемі України восени 2023 року.

У травні Кабінет міністрів затвердив план підготовки до нового осінньо-зимового періоду.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Сьогодні День Нацполіції України та День судового експерта

     • 1033829 переглядiв

    Генштаб уточнив скільки було збито "шахедів"

     • 607160 переглядiв

    Протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень – Генштаб

     • 529946 переглядiв