ukenru
do-kiyeva-vezli-20-tis-litriv-falsifikovanogo-spirtu

До Києва везли 20 тис. літрів фальсифікованого спирту

 • 7808 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у місті Києві за оперативного супроводження ГУБКОЗ СБ України попереджено поставку майже 20 тис. літрів фальсифікованого спирту, що прямував з Одеси до Києва вантажним автомобілем. Про це повідомла прес-служба Генеральної прокуратури України, передає УНН.

Так, під час санкціонованого обшуку вказаної вантажівки, проведеного на трасі "Одеса - Київ", правоохоронці вилучили майже 20 тисяч літрів спирту, який призначався для виготовлення фальсифікованої горілки та подальшого її розповсюдження на території міста Києва.

За попередніми підрахунками правоохоронців, з наявної сировини можливо виготовити близько 50 тисяч літрів контрафактного алкоголю.

"Наразі зразки вилученої продукції скеровано до експертної установи для проведення відповідних судово-хімічних експертиз. Досудове розслідування триває", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, як писав УНН, за прогнозами експертів, на ринок українського алкоголю чекає подальша тінізація. Цьому, зокрема, сприятимуть наміри Уряду вчергове підняти акцизи на спиртне (на 9%). 

Також нагадаємо, український Medoff замикає 10-ку найбільш популярних горілчаних брендів світу.

Українські Національні Новини

Київ