do-g7-schodo-garantiy-bezpeki-ukrayini-priyednalisya-sche-shist-krayin-zelenskiy

До G7 щодо гарантій безпеки України приєдналися ще шість країн – Зеленський

 • 360747 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. До G7 щодо гарантій безпеки України приєдналися ще шість країн — Чехія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія та Швеція. Про це повідомив президент Зеленський під час свого вечірнього звернення, пише УНН.

Цитата

«Минула лише доба після Вільнюса, а до семи найбільших демократій світу, із якими ми вчора погодили гарантії безпеки, приєдналися вже шість країн. Це Чехія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія та Швеція. Дякую! Впевнений: коло гарантів буде збільшуватися», — сказав Зеленський.

Деталі

Він відзначив, що Україна та Сполучені Штати вестимуть перелік держав, які приєднуватимуться до спільної з «Великою сімкою» декларації щодо гарантії безпеки на шляху в НАТО.

Також президент наголосив, що Україна вже починає готуватися до наступного саміту НАТО у Вашингтоні. Зокрема йдеться про підготовку пропозицій партнерам.

Окрім того, Зеленський повідомив, що протягом часу, який є до Вашингтонського саміту, потрібно разом із партнерами опрацювати все, про що говорили у Вільнюсі, а також сформувати нові спільні позиції.

Контекст

Під час саміту НАТО у Вільнюсі країни G7 підписали спільну декларацію щодо надання довгострокових гарантій безпеки Україні, і запросили інші держави приєднатися до зобов'язань.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі