do-bilorusi-prybula-hrupa-deportovanykh-ukrainskykh-ditei-iz-rf-yikh-zustrichav-lukashenko-zmi

До білорусі прибула група депортованих українських дітей із рф, їх зустрічав лукашенко - ЗМІ

 • 23532 переглядiв

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко 28 грудня взяв участь в організованій урядом зустрічі з дітьми, привезеними з окупованих росією територій України.

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко у четвер відвідав організовану урядом зустріч із дітьми, привезеними з окупованих росією територій України. Про це повідомляє Associated Press, пише УНН.

Деталі

Виступаючи на заході з нагоди прибуття нової групи депортованих українських дітей напередодні новорічних свят, лукашенко пообіцяв "обійняти цих дітей, привезти їх до нашого дому, зігріти й зробити їхнє дитинство щасливішим".

Зазначається, що білоруські чиновники не повідомили кількість привезених до країни українських дітей.

Павло Латушка, колишній міністр культури білорусі, який надав Міжнародному кримінальному суду (МКС) докази ймовірної причетності лукашенка до незаконної депортації українських дітей, сказав, що прибуття нової групи з окупованих росією територій "підкреслює необхідність для МКС розслідувати ці злочини".

лукашенко, члени його родини та соратники разом із кремлем організували систему переміщення українських дітей, у тому числі сиріт, з окупованих територій до білорусі, і цей канал досі працює,

- заявив Латушка агентству.

Нещодавно уповноважений з прав людини в Україні Дмитро Лубінець заявив, що передача тисяч українських дітей до білорусі допомогла москві приховати інформацію про незаконну депортацію дітей.

Довідково

Недавнє дослідження Єльського університету виявило, що понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років були привезені до білорусі з чотирьох українських регіонів, які були частково окуповані російськими військами.білоруська опозиція закликала Міжнародний кримінальний суд притягнути лукашенка та його чиновників до відповідальності за причетність до незаконного переміщення українських дітей.

Нагадаємо

У березні МКС видав ордери на арешт президента росії володимира путіна та його уповноваженого з прав дитини марії львової-бєлової, звинувативши їх у воєнних злочинах у незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні дітей з окупованих територій України до росії. москва ці звинувачення відкинула.

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Атака рф на Київ: з-під завалів дістали другу жертву

     • 25208 переглядiв