ukenru
dnipropetrovska-oblrada-peresyade-na-elektromobili

Дніпропетровська облрада пересяде на електромобілі

 • 9158 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Дніпропетровська обласна рада першим в Україні закупив для своєї роботи електромобілі. Про це повідомила прес-служба обласної ради, передає УНН.

Повідомляється, що відтепер відразу два управління облради будуть пересуватися на електричних версіях Ford Focus.

За словами голови обласної ради Гліба Пригунова, найближчим часом на території області будуть встановлені безкоштовні електрозаправки для електрокарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця року на АЗК WOG встановлять 300 зарядок для електрокарів

"Дніпропетровська обласна рада проводить політику енергозбереження та екологічної безпеки. Одне з наших стратегічних напрямків - популяризація екологічно чистого, прогресивного виду транспорту і розвиток відповідної інфраструктури. Найближчим часом для таких електромобілів будуть встановлені три безкоштовні електрозаправки. Таким чином, ми підтримаємо світовий тренд - перехід до електричних авто - і посприяємо збільшення загальної кількості еко-мобілів на дорогах. Це, в свою чергу, дозволить зменшити забруднення навколишнього середовища і заощадити кошти", - зазначив він.

Г.Пригунов додав, що машини для обласної ради були куплені через прозорий міжнародний тендер. Кожна з них коштує близько 17 тис. Доларів.

Нагадаємо, минулого тижня Нацполіція отримала 95 нових електромобілів.

Додамо, за словами генерального директора мережі АЗК WOG Сергія Корецького традиційні заправки повинні бути готові до стрімкого розвитку ринку електроавтомобілів в країні.

Українські Національні Новини

Політика