ukenru
dlya-zaochnogo-sudovogo-protsesu-po-spravi-v-yanukovicha-ye-vsi-zakonni-pidstavi-prokuror

Для заочного судового процесу по справі В.Януковича є всі законні підстави - прокурор

 • 7863 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Наразі є всі законні підстави для проведення спеціального (заочного) судового слідства у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича. Про це журналістам заявив військовий прокурор Руслан Кравченко, передає кореспондент УНН.

"Більше 5 разів він (В.Янукович – ред..) викликався до слідчого під час здійснення досудового розслідування, а також більше 5 разів викликався саме Оболонським районним судом і сторона обвинувачення вважає, що на даній стадії вже є повторність неявки Януковича. Тобто, на думку сторони обвинувачення - є всі підстави законні для прийняття рішення для здійснення спеціального судового провадження, тобто заочного", - сказав Р.Кравченко.

Він зазначив, що при цьому сторона обвинувачення не згодна з судом, але поважає думку суду.

Разом з тим, за словами військового прокурора, суд вже роз’яснив, що не може звертатися за міжнародною правовою допомогою у справі В.Януковича до країни-агресора.

"Суд прийняв рішення, що не може направляти запит про міжнародну правову допомогу до тієї країни, яка веде війну проти нашої держави", - сказав Р.Кравченко.

Він підкреслив, що в разі неявки обвинуваченого на наступне засідання сторона обвинувачення знову клопотатиме про дозвіл на спеціальне (заочне) судове розслідування.

Р.Кравченко додав, що заяви захисту про те, що ГПУ хоче отримати вирок по справі В.Януковича до Дня незалежності не ґрунтуються на дійсності.

Раніше Сторона обвинувачення заявила клопотання про дозвіл на здійснення спеціального (заочного) судового процесу у справі про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Як повідомляв УНН, Оболонський районний суд Києва викликав колишнього президента України Віктора Януковича на 10 судових засідань у справі про його державну зраду.

Раніше Оболонський районний суд Києва призначив до розгляду по суті обвинувального акту щодо екс-президента Віктора Януковича, який підозрюється у державній зраді, на 10:00 26 червня.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП