dlya-ukrayini-ye-sens-vidiyti-na-bilsh-zakhischenu-pozitsiyu-v-bakhmuti-kolishniy-golova-britanskoyi-armiyi

Для України є сенс відійти на більш захищену позицію в Бахмуті - колишній голова британської армії

 • 834457 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Генерал лорд Річард Даннатт, колишній високопоставлений воєначальник Сполученого Королівства, заявив у неділю, що для українських військ є «повний сенс» «відійти на більш захищену лінію» у місті Бахмут, де тривають запеклі бої, пише УНН.

Деталі

Даннатт – колишній начальник Генерального штабу Великої Британії. Виступаючи в ефірі британського Sky News, він заявив, що Бахмут стратегічно «не надто важливий» для України.

Незважаючи на це, місто вже ефективно служило «кувалдою, на якій було зламано так багато російських життів, і тому для українців зараз має сенс відійти на більш обороноздатну лінію та продовжити бій там», - сказав Даннатт.

Генерал вважає, що для України буде ключовим завданням стримати нинішні наступи росії, які, на його думку, ще посилюватимуться. Потім, наприкінці весни чи на початку літа Україна «може провести справді сильний контрнаступ, використовуючи сучасну техніку, яку ми їм зараз даємо».

«Я думаю, що не я один вважаю, що кілька вирішальних ударів, завданих у певних точках на цьому дуже протяжному фронті російською армією, цілком могли б зламати бойовий дух російського солдата або зломити хребет російської армії», - сказав Даннатт.

Відповідаючи на запитання щодо постачання обладнання в Україну із Заходу, генерал сказав: «Чесно кажучи, я не думаю, що ми зробили достатньо. Ми маємо зробити все можливе, щоб ця війна завершилася цього року».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Олія для коронації Карла III освячена в Єрусалимі

     • 778178 переглядiв

    шойгу вимагає взяти Вугледар за будь-яку ціну – Генштаб

     • 1404428 переглядiв

    У Туреччині сталося ДТП за участю 23 автомобілів

     • 1106147 переглядiв

    У Волновасі сталася “бавовна”

     • 1334486 переглядiв