ukenru
dlya-borotbi-z-achs-uryad-zaklikali-peredbachiti-finansuvannya-utilizatsiynikh-zakhodiv

Для подолання АЧС нардепи закликали врегулювати фінансування утилізаційних заходів

 • 9187 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Нардепи звернулися до Кабінету міністрів з проханням щодо прискорення роботи стосовно порядку використання коштів на утилізаційні заходи, пов’язані зі спалахами африканської чуми свиней. Про це йдеться у рішенні аграрного комітету ВРУ, передає УНН.

У зв’язку із частими спалахами АЧС комітет з питань аграрної політики та земельних відносин звернувся до Кабміну з проханням вплинути на врегулювання цього питання. Зокрема, комітет рекомендував Кабміну врегулювати питання фінансування утилізаційних заходів.

"Рекомендувати доручити Державній регуляторній службі України прискорити опрацювання проектів законодавчих та нормативно-правових актів, розроблених Мінагрополітики та Держпродспоживслужбою, зокрема, проекту постанови Кабінету міністрів України “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансування заходів, пов’язаних з утилізацією/видаленням побічних продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною”, - сказано в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: С.Тригубенко заявив, що головна причина трагічних наслідків АЧС полягає у некомпетентності контролюючих органів

Також профільний комітет рекомендував КМУ прискорити внесення на розгляд Верховної Ради України проекту закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення заходів із біологічної безпеки та збереження тваринництва в Україні”.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, аграрний комітету ВРУ звернувся до Президента через загрозливі масштаби АЧС.

Також нагадаємо, збитки від АЧС до 2020 року можуть зрости на 7,5 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика