diyi-zsu-v-rayoni-bakhmuta-ye-chastinoyu-operatsiyi-z-vidtyaguvannya-rosiyskikh-viysk-isw

Дії ЗСУ в районі Бахмута є частиною операції з відтягування російських військ - ISW

 • 309701 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Українські сили продовжують стягувати російські війська в район Бахмута і закріплювати їх там, незважаючи на уповільнення темпів українських операцій на цій території. Про це йдеться у звіті ISW, повідомляє УНН.

Цитата

«Українські наступальні операції на південному і північному флангах Бахмута останніми днями сповільнилися, а російські та українські джерела не повідомляли про будь-які українські наземні атаки в цьому районі 5 серпня. Швидкість наступу українських військ у районі Бахмута також сповільнилася в останні тижні. Українські операції навколо Бахмута залучили додаткові російські частини і з'єднання в район Бахмута і втримали російські сили в цьому районі, що, ймовірно, було однією з їхніх основних цілей», - ідеться у звіті.

За інформацією аналітиків ISW, російські сили розгорнули елітні з'єднання і частини для підтримки оборонних операцій навколо Бахмута, зокрема елементи 98-ї гвардійської повітряно-десантної (ПДВ) дивізії, 11-ї бригади ПДВ, 106-ї дивізії ПДВ і 364-ї бригади спецпризначенців (Головне управління Генштабу Росії). Також імовірно там є частини 31-ї бригади ПДВ (південний фланг Бахмута) і частини 150-ї мотострілецької дивізії (8-та гвардійська загальновійськова армія, ЮВО).

«Прибуття цих частин (31-ї бригади і 150-ї мотострілецької дивізії – ред.) –. ) і з'єднань у район Бахмута являє собою задіяння значної бойової потужності, яку російські війська в іншому разі могли б використати для підтримки наступальних операцій у Луганській і Харківській областях або для посилення оборонних операцій Росії на півдні України», - ідеться у звіті.

ISW не зафіксував розгортання елементів цих сил в інших частинах України.

Нагадаємо

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила 4 серпня, що російські війська продовжують стягувати велику кількість сил на бахмутському напрямку, сподіваючись повернути нещодавно втрачені панівні висоти на північ від міста Бахмут.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Війна росії проти України: ситуація в областях

     • 321413 переглядiв

    Харків під ударом ворога: перші подробиці

     • 878275 переглядiв

    Мер Харкова підтвердив, що місто під обстрілом

     • 4036984 переглядiв

    Залужний привітав воїнів із Днем Повітряних Сил ЗСУ

     • 281895 переглядiв