diversiyi-aktivistiv-na-zaliznitsi-ye-seryoznim-viklikom-dlya-rosiyskoyi-vladi-britanska-rozvidka

Диверсії активістів на залізниці є серйозним викликом для російської влади - британська розвідка

 • 49297 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Через сімнадцять місяців після повідомлень про перші інциденти, диверсії на російських залізницях антивоєнними активістами продовжють становити серйозну проблему для російської влади. Про це йдеться у новій доповіді міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

Деталі

Британське відомство звертає увагу на дослідження російського ЗМІ «Медіазона», згідно якого, з моменту вторгнення до жовтня 2023 року, близько 76 справ про саботаж на залізниці дійшли до російського суду.

Щонайменше 137 осіб, переважна більшість з яких віком до 24 років, були притягнуті до кримінальної відповідальності.

В оборонному відомстві Британії роблять висновок, що диверсії продовжують бути привабливими для меншості молоді, як метод протесту проти так званої "спеціальної військової операції".

Влада країни-агресора намагається боротися з диверсійними діями.

З початку 2023 року на ключових об'єктах залізничної інфраструктури з'явилися трафарети з попередженнями про те, що, згідно з кримінальним кодексом росії, диверсія може бути покарана аж до довічного ув'язнення.

Британська розвідка також зазначає, що військова логістика рф, в тому числі постачання для війни росії проти Україні, як і раніше, залежить від 33 000 км залізничної мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни почали будувати залізницю з ростова через Запоріжжя у Крим - росЗМІ

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Нардепу Дубінському вручили протокол про корупцію - ДБР

     • 46614 переглядiв