ukenru
dityachiy-ombudsmen-vidreaguvav-na-pobittya-divchini-u-poltavi

Дитячий омбудсмен відреагував на побиття дівчини у Полтаві

 • 12160 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба закликав не ширити в мережі відео з насильством над дітьми та в першу чергу телефонувати правоохоронцям. Про це він написав, коментуючи відеозапис, де дорослий чоловік жорстоко поводиться з неповнолітньою дівчиною, передає УНН.

"Відео насильства поширюються і коментуються в мережі із шаленою швидкістю. Інколи, з "благих" намірів допомогти дитині. Але інколи стають об’єктом хайпу, насмішок. Прикро, що в нашому суспільстві побиття (!) може стати причиною для жартів. Прошу, коли ви бачите насильство над дитиною – беріться за телефон, але спочатку – щоб подзвонити в поліцію, а вже потім – для відеофіксації. Фіксуйте за можливістю все на відео. Але! Не варто поширювати це в мережі. Адже таким чином ви дискримінуєте дитину, яка на ньому", - написав дитячий омбудсмен.

Він також повідомив, що дівчина з Полтави, про побиття якої писали, наразі в безпеці. Проти чоловіка, який побив її, відкрито кримінальне провадження за статтею 125 ККУ.

"Я звернувся у відповідні органи і тримаю ситуацію на контролі. Прохання не поширювати непідтверджену інформацію стосовно дівчини та її родини", - додав він.

Зазначимо, відділ комунікації поліції Полтавської області напередодні повідомив, що правоохоронцями був виявлений у соціальній мережі фрагмент відеозапису, де дорослий чоловік жорстоко поводиться з неповнолітньою дівчиною біля одного з парків у центральній частині міста Полтави.

"За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками статті 125 Кримінального кодексу України. Під час проведення оперативно-розшукових слідчих дій особи встановлені. З метою захисту дитини від насильства, її помістили до дитячого реабілітаційного центру. Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання щодо доцільності подальшого перебування дівчини в цій родині", - йдеться у повідомленні поліції.

Як повідомляв УНН, на Чернігівщині затримали чоловіка за інтимні стосунки з неповнолітньою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП