ukenru
dityachi-tabori-khersonskoyi-oblasti-kontroleri-znayshli-ponad-400-porushen-sanitarnikh-norm

Дитячі табори Херсонської області: контролери знайшли понад 400 порушень санітарних норм

 • 11507 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Херсонській області провели понад тисячу комплексних комісійних обстежень та перевірок дитячих таборів. Порушення санітарного законодавства та законодавства у сфері безпеки харчових продуктів були виявлені у 414 випадках, передає УНН з посиланням на прес-службу управління.

Повідомляється, що у межах кампанії "Літо - 2018" у Херсонській області працювали 444 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. З них 32 - заміських, 3 - санаторних, 1 - дитячий центр і 408 таборів денного перебування.

"Під час обстежень (перевірок) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також дитячих закладів відпочинку денного перебування, порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпеки харчових продуктів встановлені у 414 випадках", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба відомства, основними видами порушень були:

  • незадовільне ведення документації щодо харчування;
  • відсутність належного контролю за прийняттям в установи продуктів і продовольчої сировини;
  • порушення правил збирання, обробки посуду і поводження з відходами.

Нагадаємо, як писав УНН, після отруєння у дитячому санаторії у Києві померла 8-річна дівчинка.

Також нагадаємо, у Держпродспоживслужбі велику кількість отруєнь у дитячих таборах виправдовують тривалою дією мораторію на перевірки. Однак, як пояснив депутат Сергій Тригубенко, станом на початок цього літнього сезону мораторій на перевірки для Держпродспоживслужби вже не діяв. Адже ще у лютому КМУ видав окрему постанову, якою наділив правом перевірки низку контролерів.

Крім того, аргументує нардеп, на початку літа Держпродспоживслужба провела комплексну перевірку дитячих таборів по всій країні.

"Тоді відзвітували про виявлені тисячі порушень і винесли сотні приписів. І тут у мене питання: чи доречно у такій ситуації (голові Держпродспоживслужби Володимиру - ред.) Лапі знову кивати на мораторій? Або, можливо, треба більш ефективно виконувати свою пряму роботу, контролюючи, зокрема, процес усунення виявлених порушень на постійній основі???" - підкреслив політик.

Українські Національні Новини

Політика