ukenru
direktora-zaporizkoyi-aes-bude-zamineno-pislya-zvilnennya-z-polonu-magate

Директора Запорізької АЕС буде замінено після звільнення з полону - МАГАТЕ

 • 230528 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. У вівторок Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що генеральний директор української Запорізької атомної електростанції Ігор Мурашов не продовжуватиме виконувати свої обов'язки на об'єкті після звільнення з полону, передає УНН.

Цитата

"Наскільки відомо МАГАТЕ, пан Мурашов зараз перебуває зі своєю родиною на території, яку контролює Україна, і не продовжуватиме виконувати свої обов'язки на ЗАЕС. Поки не ясно, хто замінить його у цій ролі", - повідомило агенство.

Деталі

Агентство також повідомило, що "експерти МАГАТЕ, які були присутні на ЗАЕС, повідомили, що сьогодні завершено ремонтні роботи на зрошувальному басейні в районі енергоблоків №5 та №6, які постраждали від обстрілу 20 вересня".

За даними МАГАТЕ, з 4 жовтня повідомлень про обстріл у районі ЗАЕС не надходило.

Раніше

Мурашова було затримано російським патрулем, повідомив у суботу президент атомної компанії "Енергоатом" Петро Котін. Котін сказав, що Мурашов їхав у своїй машині із заводу, коли його зупинили, вивели з машини та відвезли у невідомому напрямку із зав'язаними очима. У понеділок МАГАТЕ повідомило, що Мурашов повернувся з полону.

Доповнення

Запорізька атомна електростанція, найбільший у своєму роді ядерний комплекс у Європі, була захоплена російськими військами на початку війни.

Завод і територія навколо нього, в тому числі найближче місто Енергодар, в останні місяці зазнавали постійних обстрілів.

Глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі має вирушити до Києва, а потім до Москви наприкінці цього тижня для консультацій, "спрямованих на узгодження та введення в дію зони ядерної безпеки та захисту навколо ЗАЕС якнайшвидше".

Українські Національні Новини

Суспільство