direktor-tsru-ye-dokazi-scho-rosiya-proponuvala-dopomogu-iranu-v-raketniy-programi-v-obmin-na-viyskovu-dopomogu

Директор ЦРУ: "Є докази, що росія пропонувала допомогу Ірану в ракетній програмі в обмін на військову допомогу"

 • 1324233 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Директор ЦРУ США Вільям Бернс заявив у недільному інтерв'ю, що союз між росією та Іраном «розвивається досить швидко», і назвав те, що відбувається, «тривожним», інформує УНН.

Деталі

Він також розповів про Китай, війну в Україні та свою зустріч з главою російської розвідки сергієм наришкіним, яку назвав «гнітючою».

«Зараз він рухається досить швидко у дуже небезпечному напрямку, у тому сенсі, що ми знаємо, що іранці вже надали росіянам сотні озброєних безпілотників, які вони використовують, щоб завдавати болю українським громадянам. Ми знаємо, що вони надали боєприпаси для артилерії, а також для танків», — сказав Бернс у програмі CBS Face the Nation.

Бернс сказав, що ЦРУ також бачить ознаки того, що росія пропонує допомогу іранцям у їхній ракетній програмі і, принаймні, розглядає можливість надання Ірану винищувачів в обмін на військову допомогу в їхньому вторгненні.

Бернс також розповів про свою розмову з директором служби зовнішньої розвідки росії та сказав, що президент путін «надто впевнений» у своїй здатності знищити Україну.

Він назвав дискусію з наришкіним «досить гнітючою», але сказав, що вловив деякі ключові моменти.

«Моя мета не в тому, щоб говорити про переговори. Це те, чим українці мають зайнятися з росіянами, коли вважатимуть це за потрібне. Це було для того, щоб чітко пояснити наришкіну — і через нього президенту путіну — серйозні наслідки, якщо росія колись також вирішить застосувати будь-яку ядерну зброю. І я думаю, що наришкін розумів серйозність цього питання, і я думаю, що президент путін також це зрозумів», – сказав Бернс.

На питання, чому розмова була гнітючою, Бернс додав: «З боку пана наришкіна також було дуже зухвале ставлення, почуття зухвалості і зарозумілості, що відображає власну точку зору путіна — його сьогоднішню віру в те, що він може змусити час працювати на нього, що він вірить, що зможе перемолоти українців, що він зможе виснажити наших європейських союзників, що політична втома рано чи пізно настане».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    BYPOL: "У Мачулищах підірвано літак ДРЛО А-50"

     • 6568655 переглядiв

    Іран все ще планує вбити Трампа та Помпео - генерал

     • 1443549 переглядiв