ukenru
diademi-yaki-nalezhali-druzhini-napoleona-prodali-za-766-tis-dolariv-u-londoni

Діадеми, які належали дружині Наполеона, продали за 766 тис доларів у Лондоні

 • 21567 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Дві діадеми початку XIX століття, що ймовірно належали дружині французького імператора Наполеона I Бонапарта Жозефіні де Богарне, пішли з молотка за 766 тис доларів під час торгів у Лондоні. Про це повідомляє аукціонний будинок Sotheby's, передає УНН.

Цитата

"Це дуже рідкісні приклади (прикрас-ред) епохи початку переходу до класицизму в ювелірній справі, які, як вважається, мала імператриця Жозефіна Бонапарт", - наводить слова начальника лондонського відділу прикрас Sotheby's Крістіана Споффорта агентство Reuters.

Деталі

Експерт додав, що елементи декору діадем, що відсилають до античних сюжетів, мали особливе значення для імператорського подружжя, яке прагнуло підкреслити свій монарший статус на противагу революційній естетиці, що панувала у Франції до Наполеона.

Як зазначає британський історик прикрас Діана Скарісбрік, однозначно підтвердити факт приналежності коштовностей дружині французького імператора важко, оскільки на сьогоднішній день не збереглося вичерпних каталогів прикрас Жозефіни.

Незважаючи на цю обставину, дві прикраси під час продажу перевищили мінімальну оцінну вартість фахівців Sotheby's. Діадема з класичними сюжетами пішла за 599,3 тис доларів, другий дорогоцінний аксесуар, прикрашений головами богів античної міфології, було продано за 167,7 тис доларів.

Раніше аукціонний будинок називав попередню мінімальну оцінку в сумі 200 тисяч та 100 тисяч доларів відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії на аукціон виставили телеграму Гітлера

Українські Національні Новини

Новини Світу