derzhsekretar-entoni-blinken-vidvidaie-izrail-i-zakhidnyi-bereh-yordanu

Держсекретар Ентоні Блінкен відвідає Ізраїль і Західний берег Йордану

 • 40516 переглядiв

Державний секретар США Блінкен під час візиту до Ізраїлю та на Західний берег річки Йордан обговорить право Ізраїлю на самооборону, а також зусилля із захисту цивільного населення та надання допомоги Газі. Він також торкнеться принципів створення палестинської держави.

Державний секретар США Ентоні Блінкен вчергове відвідає Ізраїль, а також Західний берег річки Йордан. Про це повідомили в  Держдепі США, передає УНН.

Деталі

У Держдепі зазначають, що в Ізраїлі та на Західному березі річки Йордан Блінкен обговорить право Ізраїлю на самооборону відповідно до міжнародного гуманітарного права, а також подальші зусилля, спрямовані на звільнення заручників, захист життя цивільного населення під час операцій Ізраїлю в Газі та прискорення гуманітарної допомоги цивільному населенню в Газі.

Також, ідеться в повідомленні, він обговорить принципи створення майбутньої Палестинської держави і необхідність запобігання розширенню конфлікту.

Загалом з 27 листопада по 2 грудня Блінкен, крім Ізраїлю та Західного берега річки Йордан, відвідає Бельгію, Північну Македонію та ОАЕ.

Нагадаємо

Блінкен візьме участь у саміті НАТО в Брюсселі для обговорення підтримки України

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Рівненській АЕС – нова ротація місії МАГАТЕ

     • 39123 переглядiв

    Мерка Парижа покинула Х, назвавши платформу "всесвітньою помийкою"

     • 39363 переглядiв

    В Одесі відновили роботу пошкодженої внаслідок негоди котельні

     • 33008 переглядiв