ukenru
derzhribagentstvo-pidtverdilo-zvilnennya-ukrayinskikh-ribalok-yakikh-zatrimala-rf-v-azovskomu-mori

Держрибагентство підтвердило звільнення українських рибалок, яких затримала РФ в Азовському морі

 • 14602 переглядiв

КИЇВ. 29 лютого. УНН. Державне агентство рибного господарство підтвердило, що четверо українських рибалок, яких Російська Федерація затримала в Азовському морі, звільнили відповідно до протоколу Українсько-Російської Комісії. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Держрибагенства.

"Чотири громадянина України, затримані на борту судна 15 лютого поточного року в акваторії Азовського моря російською стороною, 25 лютого були звільнені відповідно до п.7 Протоколу Українсько-Російської Комісії від 13.11.2019", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що рибаки отримали припис на слідування до місця виходу на промислову діяльність в районі села Райнівка Приморського району Запорізької області відповідно до пункту 7 Порядку здійснення контролю вилучення промисловими і іншими суднами водних біологічних ресурсів в Азовському морі і Керченській протоці на 2020 рік, який був затверджений протоколом ХХХІ сесії Українсько-Російської Комісії з питань рибальства в Азовському морі.

Також зазначається, що у разі виявлення порушень положень Протоколу, судно-порушник направляється до порту (місця базування або виходу на промислову діяльність) для прийняття рішення уповноваженими органами держави сторони по відношенню до порушника. За відсутності документів або неможливості встановлення приналежності судна для з’ясування всіх обставин судно-порушник конвоюється в найближчий порт держави сторони, що викрила порушення.

"З огляду на зазначене, закликаємо всіх українських рибалок, які здійснюють вилов водних біоресурсів в акваторії Азовського моря, неухильно дотримуватися законодавства України, в тому числі – не здійснювати промислову діяльність без необхідних документів та посвідчення особи", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 лютого депутат політсили "Слуга народу" Павло Мельник повідомив, що затриманих ФСБ РФ в Азовському морі, звільнено.

Українські Національні Новини

Суспільство