ukenru
derzhprozhspozhivsluzhba-maye-namir-zbilshiti-vartist-svoyikh-poslug-na-chvert

Держпродспоживслужба має намір збільшити вартість своїх послуг на чверть

 • 9023 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Вартість послуг Держпродспоживслужби може зрости на 26%, передає УНН з посиланням на Асоціацію тваринників України.

 

"Вартість послуг не індексувалася останні три роки та може зрости на 26 %", - пояснили у Держпрожспоживслужбі.

Так, Держпродспоживслужба підготувала проект наказу про затвердження розмірів плати за чинні та нові послуги органів відомства. Відповідним документом планується замінити два діючі накази Мінагрополітики від 13 лютого 2013 року.

Заплановані зміни мають на меті запровадити уніфікований принцип розрахунку вартості послуг органів Держпродспоживслужби замість чинної практики щорічної індексації розмірів послуг.

Планується встановити розміри послуг в залежності від розміру прожиткового мінімуму на працюючу особу.

Водночас, на думку галузевих організацій та асоціацій, дані зміни призведуть до подорожчання споживчих цін для населення. Адже будь-яке підвищення ціни таких послуг означає зростання вартості продукції.

Нагадаємо, за словами нардепа С.Тригубенка, на управлінців аграрного сектору витрачається в рази більше держкоштів, аніж на потреби аграріїв.

Так, на утримання Держпродспоживслужби минулого року було витрачено майже 770 млн гривень, що становить 45% від усього аграрного бюджету України. Тоді, як на протиепізоотичні заходи було витрачено лише 52 млн гривень або 3% від аграрного бюджету.

Українські Національні Новини

Економіка