ukenru
derzhprodspozhivsluzhba-perevirit-kuryachiy-kanibalizm-na-ptakhofabritsi

Держпродспоживслужба перевірить курячий канібалізм на птахофабриці

 • 33637 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Держпродспоживслужба взялася за перевірку викладених УНН фактів курячого канібалізму на птахофабриці.

Цитата:

"Проводиться перевірка викладених вами фактів", - повідомили контролери у відповідь на інформаційний запит УНН.

Що було до того

У п’ятницю 22 січня в соцмережах з’явилося відео, на якому курчата птахофабрики поїдають один одного. За даними УНН, відео знято на птахофабриці “Гаврилівських курчат”, а причина канібалізму – відключення опалення та відсутність їжі.

Відео: 

Виробник "Гаврилівських курчат" заявив УНН, що виробництво дійсно зупинено, але від відео відхрестився. Кажуть, що всю птицю перебили і продали.

"Працює тільки наша племінна ферма - інкубуємо курчат і відвозимо на свою філію "Курганський бройлер" у Харкові. Наші всі ферми стоять, ми зупинені. Невигідно цим займатися. Немає жодного виробництва", - сказав УНН генеральний директор "Агромарс" Іван Зазуля.

Поки Держпродспоживслужба перевіряє інформацію, інцидент прокоментували в зоозахисній організації "Відкриті клітки". Там нагадали, що навколо ТМ "Гаврилівські курчата" вже розгортався скандал з пташиними могильниками. І допустили, що ситуація могла повториться через відсутність в Україні установ з контролю за умовами вирощування тварин.

"Ці кадри демонструють екстремальну жорстокість і абсолютно негуманне ставлення до живих істот. Ми, як зоозахисна організація, виступаємо проти інтенсивної експлуатації тварин, але, на жаль, це звичайна практика для інтенсивного виробництва", - коментують зоозахисники.

Українські Національні Новини

Економіка