ukenru
derzhprodspozhivsluzhba-ne-zmogla-osvoyiti-ponad-20-vidilenikh-derzhkoshtiv

Держпродспоживслужба не змогла освоїти понад 20% виділених держкоштів

 • 8196 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Протягом 2016 та 2017 років Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів було спрямовано понад 3 млрд грн планових бюджетних видатків. Про це йдеться у звіті Рахункової палати щодо результатів ефективності використання коштів держбюджету, спрямованих на реалізацію державної політики з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, передає УНН.

"Міністерством аграрної політики та продовольства України як головним розпорядником бюджетних коштів та центральним органом виконавчої влади, що формує державну політику у сфері безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, протягом 2016–2017 років спрямовано Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 3 008,8 млн грн планових видатків", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держпродспоживслужба планує збільшити вартість своїх послуг на чверть 

Разом з тим, повідомляється, що протягом 2016 року та за 9 місяців 2017 року, відомством було освоєно лише 79% бюджетних коштів.

"Держпродспоживслужба, перебуваючи в умовах здійснення заходів з реорганізації та фактичного створення нового центрального органу виконавчої влади, як розпорядник коштів нижчого рівня та центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у вказаній сфері, із загального обсягу планових видатків державного бюджету за 2016 рік і 9 місяців 2017 року використала 2 377,1 млн грн бюджетних коштів (у тому числі за загальним фондом – 1 742, 7 млн гривень)", - йдеться у документі.

Тим часом, у Держпродспоживслужбі, яку критикують за малоефективну роботу, продовжують нарікати на брак фінансування.  Зокрема, саме нестачею коштів на здійснення протиепізоотичних заходів керівництво Держпродспоживслужби виправдовує катастрофічну ситуацію з АЧС в Україні. Нагадаємо, що збитки від африканської чуми вже перевищили 1 млрд грн.

У Верховній Раді, тим часом, вважають, що справжня проблема Держпродспоживслужби не в фінансах, а в кадрах і компетенції. Так, за словами нардепа Тригубенка, у 2017-му фінансування служби збільшилося в два рази (з 56 в 2016 році до 113 млн грн). Однак, показники захворюваності АЧС аж ніяк не впали, а тільки навпаки: протягом 2016 року було зафіксовано 91 випадок хвороби, тоді як у 2017 році - понад 130 спалахів.

Українські Національні Новини

Суспільство