ukenru
derzhprodspozhivsluzhba-maye-dati-poyasnennya-schodo-diyalnosti-fiktivnikh-laboratoriy-u-kharkovi-trigubenko

Держпродспоживслужба має дати пояснення щодо діяльності фіктивних лабораторій у Харкові - Тригубенко

 • 8704 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Держпродспоживслужба має дати пояснення щодо проведення фіктивних лабораторних досліджень регіональним управлінням відомства у Харківській області. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Сергій Тригубенко, передає УНН.

Він нагадав, що всього за одну добу "надпотужні" лабораторії у Харкові примудрилися провести понад 800 досліджень проб води.

"І це за умови, що фізична можливість не перевищує 10 таких досліджень протягом 24 годин. За вказаним фактом вже працюють слідчі. На таку собі не хитру схему "змили" понад 2 млн грн.

Цікаве інше, чи всі лабораторні дослідження Держпроду відбуваються за аналогічним сценарієм? Особливо, коли мова про харчові продукти чи з'ясування причин отруєнь у дитячих садках ти школах (як наприклад, невідома речовина у школі Черкас, чи масове отруєння школярів у Миколаєві від невідомого "балончика")", - написав Тригубенко.

Проблема "освоєння" бюджету у цьому випадку стає другорядною, вважає нардеп.

"Першочергове те, що нам можуть просто говорити неправду про причини та збудники інфекцій, можуть "не бачити" явних порушень стандартів якості у молоці, м'ясі, інших продуктах виробництва несумлінних підприємців", - зазначив Тригубенко.

Відповідальність за об'єктивне дослідження проб продуктів харчування покладається саме на діяльність лабораторій. Тому, масштаби злочинної фальсифікації можуть бути куди більш вражаючими, а наслідки - глобальнішими, застеріг Тригубенко.

"Дякуючи ХАЦ, нам стало відомо про один такий випадок. Проте, вважаю, що Держпрод, яка постійно нарікає на мораторій стосовно перевірок, і сама має стати предметом всеохоплюючого аудиту", - резюмував нардеп.

Як писав УНН, харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом проведення фіктивних лабораторних досліджень регіональним управлінням Держпродспоживслужби. 

Українські Національні Новини

Суспільство