ukenru
derzhekoinspektsiya-provede-kompleksnu-perevirku-lisiv-schob-viyaviti-nezakonni-virubki

Держекоінспекція проведе комплексну перевірку лісів, щоб виявити незаконні вирубки

 • 18484 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Новообраний голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований дав доручення щодо перевірки лісових господарств України, щоб виявити незаконні вирубки лісу. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДЕІ.

"Сьогодні я підготував доручення до всіх територіальних органів Державної екологічної інспекції здійснити особливий контроль і нагляд за питанням несанкціонованої вирубки лісів. В цьому нам також допоможе Держлісагентство України, яке, я впевнений, відкриє свої дані стосовно електронного обігу деревини. Там кожне дерево, яке в результаті санітарних чи інших рубок видаляється, має маркуватися і бути у відкритому доступі для перевірки не тільки Держекоінспекцією, а і громадянами", - сказав Андрій Мальований.

Вказано, що сьогодні Державна екологічна інспекція виявила незаконні рубки у ДП "Гринявське лісове господарство", де було знищено 4 сухостійних ялини європейської, 8 сухостійних дерев ялиці білої та 362 ялин європейських загальною кубомасою 484,71 м³. Розмір збитків внаслідок вирубки становить понад 2,3 мільйона гривень.

"Питання вирубки лісів в Україні буде на моєму особистому контролі. На жаль, такі факти не поодинокі. Лише на сьогодні ДЕІ Карпатського округу виставлено збитки 2,3 мільйона гривень державному підприємству, яке утримує ліси в Карпатах. Багато випадків – робота так званих чорних лісорубів. З цим злом необхідно боротися. Ми хочемо перевірити лісгоспи на предмет дотримання Лісового кодексу та Природоохоронного законодавства. Особливо акцентуємо увагу на Чернівецькій, Закарпатській, Львівській областях, а також на центральній Україні. Наше завдання – звірити реальний обсяг рубок з тим, що зафіксовано в документації. Переконаний, що виявимо багато цікавого", - додав Андрій Мальований.

Нагадаємо, лісника з Житомирщини судитимуть за "санітарну чистку дерев" на понад 15 млн гривень.

Українські Національні Новини

Політика