ukenru
derzhduma-rosiyi-rozglyane-zakon-pro-sproschene-otrimannya-gromadyanstva-rf-dlya-bilorusiv-i-ukrayintsiv

Держдума Росії розгляне закон про спрощене отримання громадянства РФ для білорусів і українців

 • 28401 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Громадяни Білорусі та України, які захочуть стати громадянами Росії, зможуть без відмови від власного громадянства і не маючи предків, що раніше проживали на території сучасної РФ, отримати російський паспорт. Про це повідомляє УНН з посиланням на законопроект №1191989-7 про репатріацію в Російську Федерацію.

Деталі

Відповідний законопроект був внесений до Держдуми в п'ятницю, 11 червня.

"Співвітчизниками, пропонується вважати людей, які самі або чиї батьки на утриманні (предки) проживали на території сучасної РФ, а також це - українці і білоруси, які самі або їхні предки могли не жити на території РФ", - йдеться в законопроекті.

Якщо люди хочуть і самоідентифікують себе як "російські співвітчизники", то російська сторона не може "в цьому випадку їх не визнавати".

Додамо

Ще в 2019 році президент Росії Володимир Путін підписав указ, що дозволив в спрощеному порядку отримати громадянство РФ жителям невизнаних Донецької і Луганської республік. За два роки російські паспорти отримали 527 тисяч осіб.

Довідка

У 2020 році російське громадянство отримали 656 тисяч осіб, в основному - жителі республік колишнього СРСР. Абсолютна більшість з них (близько 60%) становлять громадяни України.

Українські Національні Новини

Політика