ukenru
derzhduma-rf-pidtrimala-sanktsiyi-proti-gruziyi

Держдума РФ підтримала санкції проти Грузії

 • 6920 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Держдума Російської Федерації на пленарному засіданні одноголосно прийняла постанову про заяву "Про можливі додаткові економічні заходи в зв'язку з антиросійськими провокаціями в Грузії". Про це повідомляється на офіційному сайті установи, передає УНН.

"У зв'язку з продовженням недружніх дій Державна Дума рекомендує Уряду РФ розглянути доцільність застосування щодо Грузії спеціальних економічних заходів, передбачених Федеральним законом "Про спеціальні економічні заходи і примусові заходи", і внести відповідні пропозиції Президенту РФ", - сказано в документі.

"Ми вважаємо неприпустимими образи на адресу нашої країни, погрози на адресу наших громадян, образу нашого Президента", - підкреслив голова Держдуми В'ячеслав Володін.

Він пояснив, що мова йде, в першу чергу, про заборону на ввезення в Росію грузинських вин і води, а також на обмеження грошових переказів з Росії до Грузії. За словами Володіна, на сьогодні за обсягом грошових переказів Росія займає перше місце, за минулі два роки обсяги переказів зросли в півтора раза і за минулий рік склали 641 млн доларів США.

"Це дуже великі кошти. Якщо взяти і об'єднати перерахування цих коштів з тими доходами, які отримує Грузія від продажу вина та води на території Росії, а також від перебування наших туристів, вийде близько 10% від внутрішнього валового продукту, який Грузія в цілому отримує як держава", - заявив голова Держдуми.

Нагадаємо, що одним з основних приводів введення нових санкцій Росії проти Грузії послугував інцидент із ведучим грузинського телеканалу, який обклав Володимира Путіна російським матом.

Українські Національні Новини

Новини Світу