ukenru
derzhdep-yakscho-ukrayina-viyavit-bazhannya-vstupiti-v-nato-vashington-ne-bude-proti

Держдеп: якщо Україна виявить бажання вступити в НАТО, Вашингтон не буде проти

 • 14876 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Якщо Україна виявить бажання і буде виконувати всі зобов'язання для вступу в НАТО, США ніяким чином не буде робити перешкод для цього. Про це в інтерв’ю виданню "Эхо Москвы" заявив помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл, передає УНН.

"Це питання обговорювалося на недавньому саміті в НАТО. І ми ще раз підтвердили всі ті реформи, які були зроблені в Україні", - заявив Мітчелл, відповідаючи на запитання, чи повинна Україна бути частиною НАТО.

За його словами, Україна на цей час не досить близько до членства.

"Але ми також визнали, що там були проведені реформи в галузі оборони. Наша політика щодо України така ж, як у ставленні до інших. Ми не повинні накладати вето на бажання будь-якої країни вступити в НАТО. Якщо Україна виявить бажання і буде виконувати всі зобов'язання для вступу в НАТО, то ми не будемо цьому ніяким чином робити перешкод", - заявив помічник держсекретаря.

Водночас він не дав прямої відповіді на питання про те, якою буде позиція США, якщо Україна при нинішній або іншій владі попросить членства в Альянсі.

"Американська політика досить ясна. Ми підтримуємо бажання і України, і Грузії стати членами НАТО. І це відображає природне бажання народів цих держав. І ще раз потрібно сказати: це питання має бути адресоване і народу України, Грузії. Потім сам альянс НАТО буде вирішувати, чи можуть ці країни стати членами НАТО, чи ні", - сказав він.

Як повідомляв УНН, у НАТО прокоментували намір України закріпити євроатлантичний курс у Конституції.

Українські Національні Новини

Політика