derzhdep-ssha-rosiya-ta-kitay-yavno-solidarizuvalisya-u-propagandi-viyni-v-ukrayini

Держдеп США: росія та Китай явно солідаризувалися у пропаганді війни в Україні

 • 658640 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. росія та Китай явно об'єдналися щодо пропаганди та дезінформації про війну в Україні, а Сполучені Штати та Захід протягом багатьох років недостатньо інвестували у протидію такій дезінформації. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Цитата

"Сполучені Штати як країна, Захід як суспільство повільно приймають і усвідомлюють, якою мірою Китай і росія зробили операції в інформаційному просторі невід'ємною частиною своїх національних цілей", - сказав чиновник журналістам.

За його словами Китай і росія "витратили десятки мільярдів доларів на дезінформацію протягом багатьох років, і ми, я вважаю, щойно вступили в бій як країна і як суспільство".

"Тим часом, росіяни і китайці, зокрема, працювали на темній стороні", - сказав чиновник.

Чиновник припустив, що ці зусилля щодо дезінформації де-факто спонсорувалися державою, тому що "у росії та Китаї ми зазвичай вважаємо, що основні операції зі ЗМІ добре узгоджені з їхніми урядами".

Чиновник додав, що Центр глобальної взаємодії Держдепартаменту, якому доручено протидіяти іноземній дезінформації, кілька років тому опублікував звіт, в якому йдеться про те, що російський та китайський уряд "використовує дезінформацію на найвищому урядовому рівні, вищих ешелонах влади".

Офіційний представник США зазначив, що війна в Україні допомогла Заходу проникнутися до цієї проблеми, заявивши, що "коли демократії прокидаються, як це було після вторгнення росії в Україну, минулого року демократії продемонстрували свою силу".

"Автократії слабші за підсумками минулого року. Тож я вважаю, що коли ми прокинемося, ми досягнемо успіху, але ми недостатньо пробуджені".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В авральному порядку займались фабрикуванням неправдивих відеороликів: Маляр про пропаганду рф на окупованих територіях

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Парламент Туніса зібрався на перше засідання з 2021 року

     • 544061 переглядiв

    Ексголову правління ДПЗКУ Вовчука екстрадували з Литви

     • 885073 переглядiв