ukenru
derzhdep-ssha-poyasniv-zatrimku-z-novimi-sanktsiyami-proti-rf

Держдеп США пояснив затримку з новими санкціями проти РФ

 • 15368 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Державний департамент США працює над тим, щоб якомога швидше завершити складання списку осіб, пов'язаних з розвідкою або оборонним сектором Росії, щодо яких можуть бути застосовані нові санкції, а також інструкцій, як їх застосовувати, але це досить складний процес. Про це під час брифінгу заявила офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства Хізер Нойєрт, передає УНН.

"У законопроекті про санкції міститься вимога про те, щоб державний департамент виявляв осіб, пов'язаних з російською оборонною сферою, а також розвідувальними операціями, щодо яких можуть бути застосовані нові санкції, тому ми працюємо над тим, щоб спробувати завершити цей процес. Початковий термін, який нам надали, - це двомісячний процес..." - сказала вона, відповідаючи на запитання щодо вимоги до 1 жовтня надати список осіб для посилення санкцій.

"Я не працюю над цим сама, але наші люди, які працюють над цим, вони кажуть мені, що це досить складно, що може знадобитися деякий час, що вони працюють над завершенням процесу і над наданням інструкцій - безумовно, для відповідних людей, якомога швидше. Я знаю, що конгрес стурбований цим. Держсекретар звернув на це увагу приблизно тиждень тому, і він сказав, що ми "намагаємося розробити інструкції, які потрібні компаніям, тому що є суб'єкти бізнесу, яким потрібні рекомендації" і "є важливі союзники і партнери в НАТО, інших частинах світу, які потребують конкретних інструкцій, щоб вони не потрапили під вплив санкцій". Тому, щойно ми отримаємо все це, ми обов'язково дамо знати", - додала Х.Нойєрт.

Нагадаємо, наприкінці вересня США посилили санкції проти Росії. Держсекретар США Р.Тіллерсон бид призначений відповідальним за санкції проти РФ.

Українські Національні Новини

Політика