ukenru
derzhdep-ssha-pidtrimav-mvf-schodo-spirnogo-momentu-pro-antikoruptsiyniy-sud

Держдеп США підтримав МВФ щодо спірного моменту про Антикорупційний суд

 • 12445 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Сполучені Штати Америки закликали український уряд прийняти законопроект про Антикорупційний суд, що відповідає вимогам Міжнародного Валютного Фонду. Про це передає УНН з посиланням на заяву Державного Департаменту США.

"Сполучені Штати закликають уряд України здійснити глибокі, всеосяжні та своєчасні реформи, які відображають вимоги громадян України, висунуті під час Революції гідності: припинення системної корупції, швидке економічне зростання та європейське майбутнє для всіх українців", - йдеться в заяві.

У Держдепі зазначили, що створення насправді незалежного антикорупційного суду є найважливішим кроком, який може зробити уряд для задоволення цих вимог, відмовитися від корупції, яка продовжує загрожувати національній безпеці, процвітанню та демократичному розвитку в Україні.

"Сполучені Штати повністю підтримують Міжнародний валютний фонд (МВФ), який визначить, чи відповідає новий закон щодо створення суду зобов'язанням України за програмою МВФ. Ми погоджуємося з МВФ, що будь-яке законодавство, що створює антикорупційний суд, повинно включати центральну роль ради міжнародних експертів для забезпечення відбору кваліфікованих суддів", - сказано в заяві.

У США хочуть чітко знати, що закон, який створює суд, задовольняє вимоги МВФ, що надає суттєву фінансову підтримку українському уряду.

"Тому ми закликаємо український уряд обговорити відповідні законодавчі пропозиції безпосередньо з МВФ та прийняти законопроект, який відповідає вимогам МВФ. Антикорупційний суд має важливе значення для народу України", - заявили в Держдепі.

Як повідомляв УНН, перемовини Міжнародного валютного фонду з владою України стосовно законопроекту про створення Вищого антикорупційного суду тривають.

Українські Національні Новини

Політика